Begrafenisondernemer Breda

Welkom op onze website.  Al is de reden dat je hier bent waarschijnlijk niet zo fijn. Vaak googelen mensen op ‘begrafenisondernemer Breda’ als een dierbare is overleden, of ernstig ziek is en op korte termijn zal overlijden. Of misschien ben je zelf degene die binnenkort afscheid zal moeten nemen van het leven en van alle mensen om je heen.

Wat jou hier ook brengt, onze ‘angels’ wensen je alle kracht toe en willen je graag helpen met afscheid nemen op een manier die bij jou of jullie past.

Neem gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over onze werkwijze. Ook voor een voorgesprek om iemands wensen te bespreken, kun je een afspraak met ons maken.

Wij verzorgen allerlei soorten uitvaarten, (natuur)begrafenissen en crematies in en rondom Breda. Een groot of juist intiem afscheid, eigentijds of toch meer traditioneel, stijlvol of wat informeler, bijna alles is mogelijk. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en dat het afscheid past bij de overledene en bij de naasten die zonder hem of haar verder moeten leven. Onze ‘angels’ doen meer dan ‘alleen regelen’. Wij denken mee over de invulling van het afscheid, wij kunnen teksten schrijven en spreken op de dag van de uitvaart en doen ons best om alle naasten te betrekken en te helpen. Jullie hebben met één contactpersoon te maken die alleen met jullie afscheid bezig is.

uitvaartverzorging-uitvaart-company

Wat als eerste te doen als iemand is overleden?

 

Neem de tijd

Na een overlijden hoef je niet persé direct te handelen. Je kunt rustig nog even bij jouw dierbare zitten en/of eerst familie en vrienden op de hoogte brengen. Neem de tijd die jullie hiervoor nodig hebben.

Je mag ons zeker ook al bellen. Dan zijn we alvast op de hoogte en kunnen wij de eerste dingen al voor jullie regelen. Als jullie het fijn vinden komen we uiteraard meteen.

 

Zorg dat de (huis)arts komt

Je moet contact opnemen met de huisarts of, in een ziekenhuis of zorginstelling, de dienstdoende arts. Deze moet namelijk officieel het overlijden vaststellen. Wij mogen daarna pas komen.

 

Check het testament, de wilsbeschikking of wensen

Kijk of jullie een testament of wilsbeschikking van de overledene kunnen vinden. Misschien staat hier iets in over de uitvaartwensen. Of misschien heeft de overledene op een andere manier aangegeven of vastgelegd wat zijn/haar wensen zijn over hoe afscheid te nemen.  Het kan het zijn dat de overledene bij leven zijn/haar wensen al met een uitvaartondernemer heeft besproken.

 

Is er een uitvaartverzekering?

Uitvaart Company kan, ongeacht of, waar en hoe je verzekerd bent, altijd de uitvaart verzorgen. Wanneer er een verzekering is, kijken wij hier graag samen naar om te zien hoe de verzekering is opgebouwd en wat er allemaal mogelijk is.

Op de verzekeringspolis staat vaak en grote letters:

‘is er iemand overleden, bel dan direct ……..’

Dit kan, maar wij adviseren om dat niet (direct) te doen, zeker wanneer er twijfels zijn over of jullie de uitvaart wel door een grote uitvaartonderneming geregeld willen hebben. Ook lijkt het vaak goedkoper, maar is dat zeker niet altijd zo.

 

Welke uitvaartonderneming?

Overleg met elkaar wat jullie belangrijk vinden in de keuze voor een uitvaartonderneming. Er zijn grote verschillen in de manier van werken. Vinden jullie het belangrijk dat jullie met één afscheidsbegeleider te maken krijgen en niet met meerdere mensen? Vinden jullie het belangrijk dat er wordt meegedacht zodat het afscheid ‘niet standaard’ is? Wat voor uitvaartbegeleider past bij jullie? 

‘Angels begeleiden één uitvaart tegelijk.’