Begrafenisondernemer Etten-Leur

Welkom hier op onze website. Alleen zal de reden dat je hier bent waarschijnlijk niet zo prettig zijn. Er wordt vaak gegoogeld op ‘begrafenisondernemer Etten-Leur’ als een dierbare ernstig ziek is en op korte termijn zal overlijden of al overleden is.  Het kan ook zijn dat je zelf de persoon bent die binnenkort zal overlijden en afscheid moet gaan nemen van het leven en alle dierbaren om je heen.

Om welke reden je dan ook onze website bezoekt, onze ‘angels’ wensen je alle kracht toe en zullen je te allen tijde helpen met het vinden van een goede manier van afscheid nemen die bij jou of jullie past.  Wees vrij om contact met ons op te nemen. Wij vertellen je dan graag meer over onze manier van werken. Ook kun je een afspraak met ons maken als je een voorgesprek wilt om iemands wensen te bespreken.

In en rondom Etten-Leur verzorgen wij allerlei soorten uitvaarten, (natuur) begrafenissen en/of crematies. Bijna alles is mogelijk, van een groot of intiem afscheid, modern of juist traditioneel, informeel of juist stijlvol. Het belangrijkste vinden wij dat iedereen zich kan vinden in de manier van afscheid nemen en dat het past bij de overledene en bij de dierbaren die zonder hem of haar verder zullen moeten leven.  Onze ‘angels’ doen meer dan ‘alleen maar regelen’.  Er wordt meegedacht over de manier van afscheid nemen, wij kunnen bijvoorbeeld teksten schrijven of spreken op de uitvaart dag.  We doen ons uiterste best om iedereen erbij te betrekken en te helpen. Jullie hebben met één contactpersoon maken, één ‘angel’ die alleen met jullie afscheid bezig is. 

uitvaartverzorging-uitvaart-company

Wat als eerste te doen als iemand is overleden?

 

Neem de tijd

Het is na een overlijden niet persé de bedoeling om direct te handelen. Je mag rustig met familie en/of vrienden nog even rustig bij jouw dierbare zitten. Neem de tijd die hiervoor nodig is.

Wil je ons alvast op de hoogte brengen, bel ons dan gerust. Dan kunnen wij de eerste dingen al gaan regelen. Mochten jullie het prettig vinden dan komen we natuurlijk meteen.

 

Zorg dat de (huis)arts komt

Als eerste moet je wel contact opnemen met de huisarts of, de dienstdoende arts in het ziekenhuis of zorginstelling.  Dit is de persoon die het officieel overlijden zal moeten vaststellen.  Daarna mogen wij pas komen.

 

Check het testament, de wilsbeschikking of wensen

Is er een testament of wilsbeschikking van de overledene, dan staat er hier misschien iets in over de uitvaartwensen.  Of het kan zijn dat de overledene op een andere manier zijn/haar wensen heeft vastgelegd of aangegeven over het te nemen afscheid.  Of de overledene heeft al bij leven zijn/haar wensen met een uitvaartondernemer doorgenomen.

 

Is er een uitvaartverzekering?

Mocht er een uitvaartverzekering zijn, dan kijken wij hier graag samen met jullie naar om te zien hoe deze verzekering is opgebouwd en wat er allemaal kan.  Uitvaart Company kan dus altijd de uitvaart verzorgen, ongeacht hoe je verzekerd bent.

Op de verzekeringspolis staat vaak dikgedrukt:

‘is er iemand overleden, bel direct naar….’

Ons advies is om dit niet per direct te doen, het kan maar als er twijfels zijn over of jullie de uitvaart wel willen laten begeleiden door een grote uitvaartonderneming is dit niet aan te bevelen.  Het is ook niet zo dat het goedkoper is, al kan dit wel zo lijken.

 

Welke uitvaartonderneming?

Begin met elkaar met overleggen wat jullie belangrijk vinden bij een keuze voor een uitvaartonderneming want er bestaan grote verschillen in de manier van werken.  Willen jullie met één afscheidsbegeleider te maken krijgen en niet met andere mensen?  Willen jullie dat er wordt meegedacht zodat het afscheid ‘persoonlijk’ wordt?  Willen jullie een uitvaartbegeleider die bij jullie past?  Belangrijk is wat jullie willen….

‘Angels begeleiden één uitvaart tegelijk.’