Wat moet je doen als er iemand is overleden?

Neem de tijd

Neem de tijd die jullie nodig hebben om afscheid te nemen van je dierbare. Want na een overlijden hoef je niet persé direct te handelen. Je mag rustig nog even bij jouw dierbare zitten en/of eerst familie en vrienden op de hoogte brengen.

Bel eerst de (huis)arts daarna de uitvaartonderneming

Het is belangrijk om na een overlijden contact op te nemen met de huisarts of, in een ziekenhuis of zorginstelling, de dienstdoende arts. Deze moet namelijk officieel het overlijden vaststellen. De uitvaartonderneming mag daarna pas komen, al mag je die al wel op hoogte brengen. Kies je voor Uitvaart Company, dan kunnen wij direct de eerste dingen al voor jullie regelen. Als jullie het fijn vinden komen we uiteraard meteen naar jullie toe.
uitvaartverzorging-uitvaart-company

  Begrafenisondernemer Roosendaal

Welkom op onze website. Graag vertellen wij jullie hier graag meer over onze manier van werken. Wij verzorgen allerlei soorten uitvaarten, (natuur)begrafenissen en crematies in en rondom Roosendaal, waarbij wij het belangrijk vinden dat iedereen zichzelf kan zijn en dat het afscheid past bij de overledene maar ook bij de naasten.

De reden dat je onze website bezoekt is waarschijnlijk niet zo fijn. Je hebt gegoogeld op ‘begrafenisondernemer Roosendaal’ omdat er een dierbare is overleden, of ernstig ziek is en op korte termijn zal overlijden. Of misschien ben je zelf degene die binnenkort afscheid zal moeten nemen van het leven en van alle geliefden om je heen.

Wat jou hier ook brengt, onze ‘angels’ wensen je alle kracht toe en willen je graag helpen met afscheid nemen op een manier die bij jou of jullie past.

Je kunt altijd contact met ons opnemen als je meer informatie wilt.

Ook voor een voorgesprek om je uitvaartwensen te bespreken, kun je een afspraak met ons maken.

Heb je al nagedacht over het soort afscheid wat je wilt dat wij gaan regelen? Groots of juist intiem, eigentijds of toch meer traditioneel, stijlvol of liever wat informeler, bijna alles is mogelijk. Bij Uitvaart Company heb je met één contactpersoon te maken die alleen met jullie afscheid bezig is.  ‘Onze angels’ doen veel meer dan alleen maar regelen. Zo denken wij mee over de invulling van het afscheid, kunnen wij teksten schrijven en ook spreken op de dag van de uitvaart. We doen ons best om alle naasten hierin te betrekken en te helpen.

 

Check het testament, de wilsbeschikking of wensen

Misschien heeft de overledene zijn/haar wensen vastgelegd in een testament of wilsbeschikking. Kijk dus of je een dergelijk document kunt vinden. Ook kan het zijn dat de overledene bij leven zijn/haar wensen al met een uitvaartondernemer heeft besproken. Of dat er op een andere manier is vastgelegd wat de afscheids- of uitvaartwensen zijn. 

 

Bestaat er een uitvaartverzekering?

Uitvaart Company kan, ongeacht of, waar en hoe je verzekerd bent, altijd de uitvaart verzorgen. Wanneer er een uitvaartverzekering blijkt te zijn, kijken wij hier graag samen naar om te zien hoe de verzekering is opgebouwd en wat de mogelijkheden zijn.

Laat je niet leiden door de grote letters die vaak op de verzekeringspolis staan: ‘is er een dierbare overleden, bel dan direct ……..’ Je bent vrij om zelf je eigen uitvaartonderneming te kiezen.

Wij adviseren om dit niet (direct) te doen, zeker niet als er twijfels zijn over of je de uitvaart wel door een grote begrafenisonderneming geregeld wilt hebben. Het is namelijk ook zeker niet altijd goedkoper, al lijkt dat misschien wel zo.

 

Welke uitvaartonderneming kies je?

Uitvaartondernemers hebben vaak een verschillende manier van werken. Bespreek dus eerst met elkaar wat er voor jullie belangrijk is in de keuze voor een uitvaartonderneming. Stel jezelf eens de volgende vragen. Vind je het belangrijk dat er wordt meegedacht over een passend en ‘niet standaard’ afscheid? Wat voor uitvaartbegeleider past bij je? Vind je het belangrijk dat je met één afscheidsbegeleider te maken krijgen en niet met steeds een ander persoon? Op deze manier kun je de juiste keuze maken.

‘Angels begeleiden één uitvaart tegelijk.’