Wat als eerste te doen als iemand is overleden?

Zorg dat de (huis)arts komt

Het is belangrijk dat jullie contact opnemen met de huisarts of, in een ziekenhuis of zorginstelling, de dienstdoende arts. Deze moet namelijk als eerste het overlijden vaststellen. Jullie ‘angel’ van Uitvaart Company mag daarna pas komen.

 

Neem rustig de tijd

Je hoeft na een overlijden niet persé direct te handelen. Je mag rustig nog even bij jouw dierbare zitten samen met je familie en/of vrienden.  Neem de tijd die jullie nodig hebben.

Als jullie het fijn vinden kan de begrafenisondernemer ook al naar jullie toe. Uitvaart Company regelt de eerste dingen, ‘jullie angel’ staat voor jullie klaar.

uitvaartverzorging-uitvaart-company

Begrafenisondernemer Made

Welkom op deze website.  Je bent hier waarschijnlijk terecht gekomen omdat er een dierbare is overleden of ernstig ziek is en je gegoogeld hebt op ‘begrafenisondernemer Made’.  Misschien ben je zelf wel degene die binnenkort afscheid zal moeten nemen van het leven en van alle familie en vrienden om je heen.

Wat jou hier ook brengt, wij wensen je alle kracht toe en willen je graag helpen met afscheid nemen op een manier die bij jou of jullie past.

Neem gerust contact met ons op. ‘Onze angels’ vertellen je graag meer over hun werkwijze. Ook als je een voorgesprek wilt om je uitvaartwensen te bespreken, kun je een afspraak met ons maken.

Wij verzorgen allerlei soorten uitvaarten, (natuur)begrafenissen en crematies in en rondom Made. Bijna alles is mogelijk, een groot of juist intiem afscheid, eigentijds of meer traditioneel, stijlvol of wat informeler. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en dat het afscheid past bij de overledene. Maar ook bij de naasten die zonder hem of haar verder moeten leven. Onze ‘angels’ doen meer dan ‘alleen regelen’. Zo denken wij mee over de invulling van het afscheid en schrijven wij teksten. Ook kunnen wij spreken op de dag van de uitvaart. We doen ons best om alle naasten te helpen en te betrekken bij het afscheid. Jullie hebben met één contactpersoon te maken die alleen maar met jullie afscheid bezig is. Ook na de uitvaart houden wij zeker nog contact.

 

Welke uitvaartonderneming kies je?

Er zijn grote verschillen in de manier van werken bij uitvaartondernemingen. Overleg dus goed met elkaar wat jullie belangrijk vinden in de keuze voor een uitvaartonderneming. Bedenk wat voor uitvaartbegeleider bij jullie past? Vinden jullie het belangrijk dat jullie met één afscheidsbegeleider te maken krijgen en niet met meerdere personen? Vinden jullie het belangrijk dat er wordt meegedacht zodat het afscheid ‘niet standaard’ is? Zo kunnen jullie de juiste keuze maken.

 

Check het testament, de wilsbeschikking of wensen

Kijk ook of jullie een testament of wilsbeschikking van de overledene kunnen vinden. Wellicht staat hier iets in over de uitvaartwensen die de overledene bij leven al met een uitvaartondernemer heeft besproken.

Of misschien heeft de overledene op een andere manier aangegeven of vastgelegd wat zijn/haar wensen zijn over hoe afscheid te nemen. 

 

Is er een uitvaartverzekering?

Laat je niet leiden door de grote letters die op de verzekeringspolis staan:

‘Als er iemand is overleden, bel dan meteen ……..’

Dit mag je natuurlijk doen, maar ons advies is om dat niet (meteen) te doen. Zeker als er nog twijfels zijn over of jullie de uitvaart wel door een grote uitvaartonderneming geregeld willen hebben. Het lijkt vaak goedkoper, maar is dat zeker niet altijd zo.

Uitvaart Company kan altijd de uitvaart verzorgen, ongeacht of, waar en hoe je verzekerd bent. Als er een verzekering is, kijken wij graag samen met jullie naar hoe de verzekering is opgebouwd en wat er zoal mogelijk is.

‘Angels begeleiden één uitvaart tegelijk.’