Wat te doen als iemand is overleden?

Neem de tijd 

Je kunt de begrafenisondernemer die je hebt gekozen op de hoogte brengen van een overlijden, zodat er eventueel al dingen geregeld kunnen worden. Maar je hoeft niet persé direct te handelen. Neem de tijd. Je mag rustig nog een tijd bij jouw dierbare zitten en/of eerst familie en vrienden op de hoogte brengen.

 

Zorg dat de (huis)arts komt

De eerste stap is om contact op te nemen met de huisarts of, in een zorginstelling of ziekenhuis, de dienstdoende arts. Het overlijden moet namelijk door de arts vastgesteld worden. Daarna komen wij naar jullie toe en nemen wij stap voor stap met jullie door wat er zoal gedaan moet worden.

uitvaartverzorging-uitvaart-company

Begrafenisondernemer Oosterhout

Waarschijnlijk heeft u gegoogeld op ‘begrafenisondernemer Oosterhout’ omdat er een dierbare is overleden, of ernstig ziek is en op korte termijn zal overlijden. Wellicht kom je zelf binnenkort te overlijden en wil je je eigen afscheid goed regelen zodat de mensen om je heen daar geen zorgen over hebben.

Welkom op onze website. Onze ‘angels’ wensen je alle kracht toe in deze moeilijke tijd. Wij helpen je graag om een goede manier te vinden om een passend afscheid te regelen. Je kunt altijd contact met ons opnemen, zodat wij je meer kunnen vertellen over onze werkwijze. Wil je een voorgesprek om je wensen te bespreken, dan kan dat ook.

In en rondom Oosterhout verzorgen wij verschillende soorten uitvaarten, crematies en (natuur)begrafenissen. Belangrijk is dat iedereen zich kan vinden in het soort afscheid en dat het past bij de overledene en bij de naasten. Of je nu een klein of groot afscheid wilt, een traditioneel of eigentijds, stijlvol of informeel, bijna alles kan. Onze ‘angels’ kunnen veel meer voor je betekenen dan ‘alleen het regelen’. Ten eerste hebben jullie maar met één contactpersoon te maken die dus alleen met jullie afscheid bezig is. Ten tweede kunnen wij meedenken over de invulling van het afscheid waarbij we alle naasten willen betrekken. Ten derde kunnen wij teksten schrijven en ook spreken op de dag van de uitvaart.

 

Welke uitvaartonderneming?

Denk goed na over wat voor uitvaartbegeleiding er bij jullie past, er zijn namelijk grote verschillen in de manier van werken. Overleg dus met elkaar wat jullie belangrijk vinden in de keuze voor een uitvaartonderneming. Willen jullie dat er (creatief) wordt meegedacht zodat je ‘geen standaard’ afscheid krijgt? Vinden jullie het fijn wanneer je met één uitvaartbegeleider te maken krijgt die alle tijd en aandacht voor jullie heeft, of hebben jullie liever met verschillende mensen te maken?

 

Is er een uitvaartverzekering?

Op een verzekeringspolis staat vaak in grote letters: ‘Is er iemand overleden, bel dan direct ……..’

Ons advies is om dit zeker niet direct te doen. Het lijkt vaak goedkoper maar dat is lang niet altijd zo. Ook als er twijfels zijn of jullie de uitvaart wel door een grote uitvaartonderneming geregeld willen hebben is het verstandig hier eerst goed over na te denken.

Uitvaart Company kan, ongeacht of, waar en hoe je verzekerd bent, altijd de uitvaart verzorgen. Wij kijken graag samen met jullie naar de bestaande verzekering, hoe deze is opgebouwd en wat er zoal mogelijk is.

 

Kijk of er een testament, wilsbeschikking is of dat er wensen zijn

Check of jullie een testament of wilsbeschikking van de overledene kunnen vinden. Misschien staat hier wel iets in over de uitvaartwensen. Wellicht heeft de overledene zijn/haar wensen bij leven al met een begrafenisondernemer besproken of heeft de overledene op een andere manier vastgelegd of aangegeven wat zijn/haar wensen zijn over het te nemen afscheid.

‘Angels begeleiden één uitvaart tegelijk.’