Begrafenisondernemer Ulvenhout

Waarschijnlijk heb je onze website gevonden nadat je gegoogeld hebt op ‘begrafenisondernemer Ulvenhout’.  Wellicht is een dierbare van je overleden of ben je zelf degene die binnenkort afscheid zal moeten nemen van het leven.  Wij ‘angels’ willen jou en de mensen om je heen dan helpen met een afscheid dat bij de overledene past.

 

Wij verzorgen diverse soorten uitvaarten, begrafenissen of crematies in en rondom Ulvenhout. Wil je een stijlvol of wat informeler, groot of intiem, traditioneel of juist een eigentijds afscheid. Je kunt altijd contact met ons opnemen, dan vertellen wij je graag meer over de manier waarop wij werken. Wil je vooraf iemands wensen bespreken dat kan dat ook. Wij begeleiden bij alles wat je moet doen wanneer iemand overleden is.

Naast luisteren en regelen denken onze ‘angels’ o.a. ook mee over teksten die bij het afscheid passen, of schrijven zelf teksten en spreken op de dag van de uitvaart. Wij doen alles om de naasten te helpen en te betrekken bij het afscheid.  Het is dus veel meer dan ‘alleen regelen’ wat wij doen. De gehele periode van het afscheid hebben jullie te maken met één contactpersoon en niet met meerdere zoals bij veel grote ondernemingen wel vaak het geval is.

Wij vinden het belangrijk dat het afscheid past bij de overledene en bij de naasten zodat iedereen zichzelf kan zijn en wij helpen jullie daar graag bij.

uitvaartverzorging-uitvaart-company

Wat te doen als iemand is overleden?

 

Laat eerst de (huis)arts komen

Als eerste moet je contact opnemen met de huisarts, of met de dienstdoende arts als de overledene in een ziekenhuis of zorginstelling is overleden. De arts moet namelijk het overlijden officieel vaststellen. Daarna mogen wij pas komen.

 

Neem de tijd

Je hoeft niet persé direct te handelen na een overlijden. Natuurlijk kun je ook nog even rustig met familie of vrienden bij de overledene zitten. Neem de tijd die hiervoor nodig is.

Mocht je het fijn vinden, dan komen wij gelijk als je ons gebeld hebt. We zijn dan al op de hoogte en zo kunnen wij al de eerste dingen regelen voor jullie.

 

Is er een uitvaartverzekering?

Of je nu wel of geen uitvaartverzekering hebt, Uitvaart Company kan altijd de uitvaart verzorgen. Als er een verzekering is, dan kijken wij hoe de verzekering is opgebouwd en bespreken we graag samen wat er allemaal mogelijk is.

Het lijkt vaak goedkoper om een uitvaart te laten regelen door een grote uitvaartonderneming. Dit is zeker niet altijd het geval.  Vaak staat er met grote letters op de verzekeringspolis: ‘bel direct als er iemand is overleden’.  Dat mag, maar ons advies is om dat niet (direct) te doen.  Zeker niet als je twijfels hebt of je het afscheid wel door een grote uitvaartonderneming wilt laten verzorgen.

 

Welke uitvaartonderneming kies je?

Er zijn grote verschillen in de manier waarop een uitvaartonderneming werkt. Overleg dus eerst met elkaar wat je belangrijk vindt bij een afscheid en wat voor uitvaartbegeleider bij jullie past? Bedenk of jullie het belangrijk vinden om met één afscheidsbegeleider te werken of met meerdere? Is het belangrijk dat het afscheid ‘niet standaard’ is en dat er wordt meegedacht?

 

Kijk of er een testament of wilsbeschikking is

Als een overledene een testament of wilsbeschikking heeft, dan staat hier wellicht iets in over de uitvaartwensen. Het kan ook zijn dat de overledene bij leven de wensen al met een uitvaartondernemer heeft besproken.  Of misschien dat de overledene zijn/haar wensen over ‘een afscheid’ op een andere manier heeft vastgelegd of aangegeven.

‘Angels begeleiden één uitvaart tegelijk.’