Begrafenisondernemer Zevenbergen

De reden dat je onze website bezoekt is waarschijnlijk niet zo fijn, toch heten wij je welkom hier.  Als een dierbare is overleden, of ernstig ziek is en op korte termijn zal overlijden Googlen mensen vaak op ‘begrafenisondernemer Zevenbergen’.  Maar misschien ben je wel zelf degene die op korte termijn afscheid moet nemen van alle mensen in je omgeving en van het leven.

 

Het maakt niet uit wat jou hier brengt, onze ‘angels’ willen je graag helpen met afscheid nemen op de manier die bij jou of jullie past. Wij wensen je alle kracht toe en vertellen je graag meer over onze werkwijze. Je kunt altijd contact met ons opnemen. Ook kun je een afspraak maken voor een voorgesprek om iemands wensen te bespreken.

 

Er worden allerlei soorten uitvaarten door ons verzorgd, crematies en (natuur)begrafenissen in en rondom Zevenbergen. Bijna alles is mogelijk, een groot of juist een intiemer afscheid, traditioneel of eigentijds, informeler of juist stijlvol.  Het belangrijkste vinden wij dat het afscheid past bij de overledene. En bij de naasten die zonder haar of hem verder moeten leven.  Wij doen meer dan ‘alleen regelen’.  Onze ‘angels’ denken ook mee over de invulling van het afscheid. Wij kunnen bijvoorbeeld spreken op de dag van de uitvaart of teksten schrijven en doen ons uiterste best om alle naasten te helpen en te betrekken bij alles. Jullie krijgen te maken met één contactpersoon die alleen maar met jullie afscheid bezig is.

uitvaartverzorging-uitvaart-company

Wat als eerste te doen als iemand is overleden?

 

Neem de tijd

Je hoeft na een overlijden niet persé direct iets te doen.  Je mag rustig even nog bij je dierbare zitten of eerst familie en vrienden op de hoogte stellen.  Neem alle tijd die je/jullie hiervoor nodig denken te hebben.

Maar je mag ons zeker ook al bellen. Wij zijn dan alvast op de hoogte en dan kunnen we beginnen met de eerste dingen te regelen. Mochten jullie het fijn vinden dan komen we uiteraard meteen.

 

Zorg dat de (huis)arts komt

Wel moet je de huisarts contacten of, in een zorginstelling of ziekenhuis, de arts die dienst heeft. Deze moet namelijk als eerste het officiële overlijden vaststellen. Daarna mogen wij pas komen.

 

Check het testament, de wilsbeschikking of wensen

Het kan zijn dat de overledene heeft vastgelegd of op een andere manier heeft aangegeven wat haar/zijn wensen zijn over hoe afscheid nemen. Kijk of jullie een wilsbeschikking of testament van de overledene kunnen vinden. Wellicht staat hier iets in over de uitvaartwensen. Ook kan het zijn dat de overledene bij leven haar/zijn wensen al met een uitvaartondernemer besproken heeft.

 

Is er een uitvaartverzekering?

Ongeacht waar of hoe je verzekerd bent, Uitvaart Company kan altijd de uitvaart verzorgen. Indien er een verzekering is,  willen wij hier graag samen naar kijken om te zien wat er alle mogelijk is binnen de opgebouwde verzekering.

 

Vaak staat er met grote letters op de verzekeringspolis:

‘indien er iemand is overleden, bel dan direct…’

Dat mag natuurlijk,  maar ons advies is om dat niet (meteen) te doen.  Zeker niet als er twijfels bestaan of jullie door een grote uitvaartonderneming de uitvaart willen laten regelen.  Het lijkt vaak goedkoper, maar dat is vaak niet het geval.

 

Welke uitvaartonderneming?

Het is belangrijk dat jullie met elkaar overleggen bij het kiezen van een uitvaartonderneming.  Want er zijn nogal verschillen in de manier waarop gewerkt wordt.  Vinden jullie het belangrijk om met één afscheidsbegeleider het uitvaartproces te regelen en niet met meerdere personen? Vinden jullie het belangrijk dat het afscheid ‘niet standaard’ is en dat er wordt met jullie wordt meegedacht?  Wat voor soort uitvaartbegeleiding past er bij jullie?

‘Angels begeleiden één uitvaart tegelijk.’