De juiste woorden voor een uitvaart

Hoe druk je uit wat iemand voor je heeft betekend? Met foto’s, muziek en video’s. Maar zeker ook met woorden….

 

Jullie ‘angel’ denkt hierover graag mee. Met liefde schrijven en spreken wij zelf een persoonlijk welkom en afsluiting. Met alle informatie die wij vanaf de dag van overlijden hebben opgepikt, over hoe jullie afscheid hebben genomen. Tussen sprekers door spreken wij liever niet, het is jullie afscheid. Wij zorgen ervoor dat iedereen die een rol heeft ook het programma heeft.

 

Bij Uitvaart Company werken we niet met standaard teksten. Vaak vragen genodigden aan ons of wij “familie” zijn…

uitvaartverzorging-uitvaart-company
over-ons-uitvaart-company

Uitvaartverzorging

Een uitvaartverzorger is de persoon die jou/jullie bijstaat vanaf het moment van overlijden tot en met het allerlaatste moment van afscheid. Met gedegen kennis van zaken, alle aandacht die jij op dat moment nodig hebt en met gevoel voor jouw wensen zal de uitvaartverzorger jou volledig ontzorgen. Alles wordt stap voor stap met jou doorgenomen.  Uit ervaring weten wij dat nabestaanden alles in een keer willen regelen. Dit is echt niet nodig. Juist in deze hectische periode, zijn wij er om de rust te bewaren. Bij Uitvaart Company werken twee bevlogen vrouwen, ‘angels’ die één uitvaart tegelijk verzorgen. Zo hebben jullie met één contactpersoon te maken die alle aandacht en tijd heeft voor jullie afscheid. Wij geloven erin om daarmee het verschil te maken.

 

Onze ‘Angels’ uitvaartverzorgers

Bij Uitvaart Company werken 2 angels, Marie-José Axt & Simone Gijben, die beiden even toegewijd zijn. Wij regelen niet alleen alle praktische zaken en houden het overzicht, maar denken ook inhoudelijk mee en begeleiden jullie persoonlijk. Wij willen ‘reddende engelen’ zijn.

Tips en inspiratie voor de juiste woorden: 

 

  • Inventariseer wie er wil spreken. En maak daarin ook jullie eigen keuzes.

 

  • Spreek max. 5 minuten per spreker af. De aandacht van de genodigden kan verslappen wanneer het langer duurt …

 

  • Zorg dat er niet teveel ‘dubbelingen’ komen in de speeches. Verdeel de onderwerpen en stem deze onderling af.

 

  • Stem de sfeer af: mag er humor in of liever niet? Laat dat de sprekers weten.

 

  • Het hoeft niet altijd een levensloop of In Memoriam te zijn.

 

  • Wat als je wel wilt maar niet durft omdat je bang bent te emotioneel te worden? Ons advies: niets moet! Maar we snappen dat het lastig is als je eigenlijk als laatste eer wel wilt spreken. Wij hebben tips voor je zodat je het wel kunt en willen met je oefenen. Ook kan het helpen dat er iemand naast je staat die het eventueel overneemt. Wij bijvoorbeeld. Of neem wat je wilt zeggen van tevoren op en laat de video tijdens de dienst zien.

 

  • In plaats van zelf spreken kun je ook een mooi gedichtje of tekstje zoeken die wij namens jou voordragen.

 

  • Wij vinden het belangrijk dat iedereen op zijn/haar eigen manier kan bijdragen aan een afscheid. En dat er respect is voor ieders manier. Niet iedereen kan spreken. Maar misschien wel de kist begeleiden, of beschilderen, een kaars aansteken, met elkaar een bloemstuk maken, of iets achter de schermen doen. Woorden zijn mooi, maar daden ook…