Muziek, foto’s en video’s voor de uitvaart

Door passende muziek, foto’s en misschien video’s kun je een afscheidsdienst persoonlijk maken. Samen met één van onze onze ‘angels’ maken jullie een programma voor de afscheidsdienst. Wij denken actief mee, om er echt iets moois en persoonlijks van te maken. Het is vaak best een puzzel om muziek, foto’s en video’s bij elkaar te zoeken.

kosten-uitvaart-uitvaart-company
over-ons-uitvaart-company

Eigentijds en bevlogen

Wij hebben Uitvaart Company opgericht nadat we een aantal jaren voor verschillende kleine en grote uitvaartondernemingen hebben mogen werken. Door deze ervaring hebben we een eigen visie ontwikkeld op hoe wij uitvaarten verzorgen.

Met de letters in het woord ‘ANGEL’ hebben wij onze visie onder woorden gebracht.

Alle aandacht en tijd. Dat kan wat ons betreft alleen als één uitvaartverzorgster één afscheid tegelijk begeleidt.

No-nonsense. We vinden het belangrijk een open en prettige sfeer te creëren waarin iedereen zichzelf kan zijn.

Goed. We vinden dat we ons werk goed doen als we iets hebben kunnen toevoegen. We geven informatie over wat er allemaal mogelijk is en denken mee. Je kunt het tenslotte maar één keer doen.

Empathie. We zijn geïnteresseerd, luisteren en voelen aan wat nodig is. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord en gezien voelt.

Liefdevol. Vanuit ons hart willen we iets betekenen voor mensen.

Tips en inspiratie voor muziek, foto’s en video’s: 

 

  • Let op de volgorde van de muzieknummers. Het is vaak fijn om met een niet zo zwaar nummer te eindigen. En sommige nummers passen beter na een bepaalde spreker, omdat hij/zij daarover spreekt of omdat hij/zij dat nummer heeft gekozen.

 

  • Muziekkeuzes zijn heel persoonlijk en vaak ook troostrijk. Muziek die tijdens een uitvaart wordt gedraaid blijft vaak nog lang een speciale betekenis houden (als je die bijvoorbeeld ineens in de auto op de radio hoort). Kies de nummers dus met zorg en met respect voor elkaar.

 

  • Laat foto’s zien tijdens muzieknummers, niet bij sprekers, dat leidt teveel af van wat de spreker zegt. Gebruik liever bij een spreker een steeds terugkerende ‘basisfoto’, dat geeft rust. De basisfoto kan de kistfoto zijn of de afbeelding die op de rouwkaart staat. Ook is het een idee om bij elke spreker een passende foto op de beeldschermen te laten zien, een foto die iets zegt over zijn/haar verhaal of over de relatie met de overledene.

 

  • Per foto adviseren wij ongeveer 8 seconden. Niet te kort, want dan zien mensen het niet goed. Het herhalen van foto’s adviseren wij meestal niet, dan liever iedere foto wat langer laten zien.

 

  • In plaats van foto’s kun je ook lyrics laten zien op de beeldschermen, bij Nederlandstalige nummers bijvoorbeeld. Dan dringt de tekst van het liedje beter door.

 

  • Geen foto’s mag natuurlijk o Niets moet namelijk. Als alternatief hebben we weleens fotoboeken neergelegd bij een afscheid. Bijvoorbeeld op een buitenlocatie waar geen beeldschermen zijn. Daar kunnen mensen dan zelf in bladeren. Of mensen gevraagd zelf een foto mee te nemen en die op een bord te hangen of een slinger van foto’s gemaakt…. Er is van alles mogelijk!

 

  • Samen zingen is ook mooi. Dan kun je de tekst van de liedjes in een programmaboekje zetten of op de beeldschermen vertonen.

 

  • Soms is stilte ook fijn. Een moment zonder foto’s of muziek. Misschien met iets wat jullie gewoon ‘doen’, kaarsen aansteken bijvoorbeeld.

 

  • Live muziek is ook een mooie optie. Misschien is iemand in de familie muzikaal? Wij kennen ook veel muzikanten die spelen op uitvaarten.

 

  • Als een spreker niet wil of kan spreken tijdens de uitvaart is het een idee om een vooraf opgenomen videoboodschap af te spelen. Soms nemen mensen die weten dat ze gaan overlijden zelf een videoboodschap op. hoe bijzonder!

 

 

Hoe muziek en foto’s en video’s aanleveren?

 

Losse muziek, foto’s en filmpjes aanleveren

Bij de meeste crematoria en leveranciers van beeld en geluid (op andere locaties) leveren wij aan de hand van het samen gemaakte programma de foto’s (jpeg), muziek (mp3) en eventuele filmpjes (mp4) aan. Mochten jullie het lastig vinden om zelf de muziek te downloaden, dan kunnen wij je daar altijd bij (laten) helpen. Belangrijk is vaak dat het de goede versie is (zonder applaus). Ook kunnen wij oude foto’s voor je (laten) inscannen.

Voor de foto’s geven wij vaak de tip om te achterhalen met welk apparaat deze zijn gemaakt. Die kwaliteit is vaak het beste.

 

PowerPoint presentatie aanleveren

Bij sommige uitvaartlocaties moet een powerpoint worden aangeleverd, waar de muziek en foto’s zijn ingezet. Wij kunnen dit eventueel voor jullie doen!

 

WeTransfer

Vaak zijn het grote documenten die naar ons gemaild moeten worden. Dit kun je het beste doen via WeTransfer. Dat is makkelijk en gratis, we leggen het jullie graag uit.

 

Spotify playlist

Wij maken vaak een spotify playlist aan, voor tijdens afscheidsbezoeken of condoleances. Wij nemen boxjes mee, zodat de passende (achtergrond)muziek dan gespeeld kan worden.

uitvaart-company-over-ons-marie-jose

Marie-José

profielfoto-simone

Simone