Bij het regelen van een begrafenis of crematie komt er veel op je af. Niet alleen het regelen van de dag van de uitvaart. Het is vaak een hele week van afscheid nemen. 

Eén van de eerste vragen die wij stellen is waar jullie de overledene willen opbaren. Of ander gezegd: waar verblijft de overledene tot aan de dag van de uitvaart.

Want er zijn verschillende mogelijkheden voor opbaren.

Opbaren thuis

Veel mensen vinden het fijn om na hun overlijden thuis in hun vertrouwde omgeving en in hun eigen bed opgebaard te worden. Omringd door hun dierbaren in een huiselijke en intieme sfeer. Gelukkig is een thuisopbaring vaak mogelijk door het lichaam goed te koelen of licht te balsemen. 

Opbaren in een huisje in de tuin 

Soms is er in huis geen geschikte plek om iemand op te baren. Een andere mogelijkheid zou dan kunnen zijn het huren van een mobiel opbaarhuisje.

Dat is een houten huisje dat bijvoorbeeld in een tuin geplaatst kan worden en dat je vervolgens kunt aankleden met persoonlijke spulletjes van de overledene. Zo kan hij of zij toch ‘thuis’ blijven en kunnen jullie afscheidsbezoeken thuis organiseren. 

Meer informatie over de mogelijkheden van een mobiel opbaarhuisje is te vinden op www.opbaarhuisje.nl

Opbaren in een rouwcentrum of ‘afscheidshuis’

Wij werken in heel Noord Brabant en Zuid Holland en daar zijn tal van locaties waar een overledene kan worden opgebaard. 

Wij lichten er graag twee uit in de regio Breda. 

Het Huis van Afscheid in Breda

Het Huis van Afscheid is een mooi uitvaartcentrum aan de Tuinzigtlaan in Breda. Wij als uitvaartonderneming maken daar vaak en graag gebruik van als er een begrafenis of crematie in Breda is. Het ligt vlakbij het crematorium en de begraafplaatsen van Zuylen. Ook kan iemand daar worden opgebaard wanneer de crematie of begrafenis ergens anders is. 

Het Huis van Afscheid heeft meerdere afscheidskamers, waar afscheidsbezoeken gehouden kunnen worden. De kamers kunnen aangekleed worden met voor jullie belangrijke spulletjes. 

En wij kunnen jullie lievelingsmuziek draaien en zorgen voor een drankje en iets lekkers. Zo maken we het persoonlijk en creëren we toch een beetje een ‘thuisgevoel’.

De afscheidskamers kunnen ook gebruikt worden als 24-uurs kamers. De overledene wordt dan in één van de kamers opgebaard., zodat jullie bij hem of haar kunnen zijn wanneer je maar wilt. 

Willen jullie meer weten over Het Huis van Afscheid, kijk dan eens op www.hethuisvanafscheid.nl 

Buiten Afscheid in Prinsenbeek

Buiten Afscheid is een nieuw en smaakvol ingericht afscheidshuis in Prinsenbeek, vlakbij Breda. Je kunt daar in alle rust en privacy het afscheid op jullie eigen manier vormgeven. De overledene ligt opgebaard in de ruime woonkamer waar jullie 24 uur toegang toe hebben. Het bijzondere is dat er ook twee gastenverblijven zijn ingericht, waar jullie kunnen verblijven. 

Een beetje het gevoel dat je met elkaar ‘thuis’ bent. Het huis is van alle gemakken voorzien en beschikt ook over een prachtige tuin waarin je je even terug kunt trekken. De eigenaresse en gastvrouw Hella de Wit zorgt ervoor dat het verblijf voor jullie, ondanks het vaak grote verdriet, zo aangenaam mogelijk is.  

Spreekt deze locatie jullie aan, kijk dan ook eens op de website: www.buitenafscheid.nl.